Kinderfaculteit

Onze school is een Kinderfaculteitschool. De Kinderfaculteit organiseert voor, alle groepen, een extra- naschools programma aan leerzame, creatieve en sportieve lessen en trainingen. Ieder schooljaar vinden er 3 lessenseries van 10 weken plaats. Voordat de lessenserie begint krijgen de kinderen het programmaboekje van de leerkracht. Er kan gekozen worden uit meer dan 50 verschillende lessen en trainingen, gevarieerd van ICT tot musical en van begrijpend lezen tot koken. Wanneer het inschrijfmoment begint kunnen ouders zich digitaal inschrijven. Leerlingen ontdekken er wat ze interessant vinden, waar ze goed in zijn en waar hun talenten liggen. Heeft u advies en/of hulp nodig? De Kinderfaculteit-coördinator van onze school, juf Özlem, is altijd bereid om u te helpen.

Kleuterprogramma
Alle kleuters van Over de Slinge krijgen onder schooltijd standaard les van de Kinderfaculteit. Dit noemen we: “De Kleuterfaculteit”.  De kleuterfaculteit is een speciaal programma waarin zij kennis maken met: sport, dans, taal, muziek en techniek.

De Rekenfaculteit 
De groepen 7 van Over de Slinge krijgen, onder schooltijd én in tweetallen, 4 keer in de week interactieve rekenles van een vaste tutor. We vinden het belangrijk te laten zien dat iedereen kan leren rekenen én dat rekenen superleuk is. 

Instroomtrainingen sport
In elke lessenserie kun je ook kiezen voor sportlessen. Via de Kinderfaculteit kunnen leerlingen kennismaken met meer dan tien verschillende sporten bij een echte sportvereniging. De trainingen voor die sport worden gegeven door trainers van die sportclub. Past de sport goed bij het kind dan kan hij of zij lid worden van die vereniging.

Wilt uw kind graag sporten of naar een creatieve les, maar kunt U dit financieel niet bekostigen? Geen probleem! De intermediairs van onze school (meester Bart, Sommelsdijkstraat en meester Kevin, Krabbedijkestraat) kunnen een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Bij goedkeuring wordt de contributie en eventueel benodigde clubkleding vergoed. Bij vragen of aanvraag kunt u altijd contact opnemen met meester Bart of meester Kevin.

Kortom: Voor alle leerlingen van de bassischolen in de wijk Pendrecht helpt de Kinderfaculteit om het plezier in leren te vergroten en de kansen van kinderen te versterken.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Kinderfaculteit: www.kinderfaculteitpendrecht.nl.