Lekker Fit!

Een nieuw schooljaar gaat van start en Lekker Fit! zal dit jaar weer een grote rol spelen binnen de school. Ons team bewegingsonderwijs bestaat uit:
Meester Kevin, Meester Laurent, Meester Davon en Meester Bart.

Ook dit jaar verzorgen wij weer verschillende evenementen en activiteiten:
de gymlessen, de sportdagen, het kamp, de Lekker Fit!-weken, de sporttoernooien, het naschoolse aanbod, het waterbeleid en de clinics.

Ontbijt
Wij zien natuurlijk het liefst dat alle kinderen thuis ontbijten. Soms lukt dit niet, daarom geven wij de kinderen de gelegenheid om al om 08.05 in de klas hun boterham te eten. Zij hebben hier tot 08.15 voor, dan beginnen de lessen.

Water
Op een Lekker Fit! School wordt er alleen water gedronken en dat mag de hele dag door. Dit betekent dat elk kind een eingen Lekker Fit!-bidon krijgt om op school te gebruiken.

10-uurtje
Tijdens de kleine pauze drinken de kinderen alleen water of melk en eten de kinderen alleen groente of fruit, dit wordt van thuis meegebracht. De groente of het fruit moet zo meegegeven worden zodat de kinderen het meteen kunnen eten.

Lunch
Tijdens de lunch drinken de kinderen water of een pakje drinken en eten de kinderen een gezonde lunch.

Gymlessen
Wij gymmen drie keer per week. Er wordt gegymd in gymkleding; een t-shirt, een sportbroek en gymschoenen. Lange haren moeten vastgemaakt worden en de sieraden gaan af tijdens de gymles. De bidon met water mag mee naar de gymles.

Fittest
Ook dit jaar zal de fittest weer afgenomen worden. De fittest bestaat uit 2 delen:

  1. De piepjestest oftewel 'shuttle run test' (groep 3 t/m 8).
  2. Meten en wegen (groep 1 t/m 8), uitgevoerd door onze schooldiëtiste Juf Ilse.

De uitslagen van de fittest worden gerapporteerd aan de ouders. De gegevens worden ook anoniem aan de gemeente verstrekt omdat zij het project financieren. Hiervoor moeten de ouders bij inschrijving wel een toestemmingsformulier tekenen. Wij gaan ervan uit dat u, in het belang van uw kind, dit ook zult doen.

Traktatie
Jarig? Dat wordt natuurlijk op school gevierd. Op onze school mag de jarige Lekker Fit! trakteren. Dat betekent: één is genoeg en klein is oké! En het liefst natuurlijk 100% gezond.
De 100% gezonde traktaties komen bij ons op de 'Wall of Fame' te hangen en als beloning mag de leerling een klein cadeautje uitzoeken bij de gymleerkracht!