Welkom op de website van
openbare basisschool Over de Slinge.

Over de Slinge is een openbare basisschool gevestigd in de wijk Pendrecht. De school is verdeeld over twee gebouwen waar een goed en betrokken team voortdurend bezig is om er samen met ouders voor te zorgen dat ieder kind zich optimaal en breed kan ontwikkelen. We hechten veel waarde aan goed onderwijs binnen een veilig pedagogisch klimaat, waardoor wij het hoogst haalbare uit onze leerlingen halen.

Meer informatie vindt u op deze website, maar natuurlijk kunt u ook altijd even langskomen!

 

Aanmeldingsprocedure

Hoe en wanneer je kind aanmelden op een school?

Ouders vragen zich soms af vanaf welke leeftijd zij hun kind kunnen aanmelden op een school. Iedere school kent haar eigen aanmeldingsprocedure. Maar voor alle scholen gelden de volgende algemene regels:

  • Aanmelden van kinderen kan pas vanaf 3 jaar en gebeurt schriftelijk.
  • Na aanmelding van de leerlingen heeft de school onderzoeksplicht. Dit betekent dat de school binnen 6 weken zoveel mogelijk informatie probeert te verzamelen om de onderwijs- en zorgbehoefte van de leerling in kaart te brengen zodat de juiste onderwijsplaats geregeld kan worden.
  • Wanneer na 6 weken nog geen beslissing is genomen over de juiste onderwijsplaats, kan deze termijn eenmalig met 4 weken worden verlengd. Hierover wordt u schriftelijk geïnformeerd. Na deze periode is de school verplicht het kind een tijdelijke plaats aan te bieden.

 

Hoe gaat dit bij ons op school?

Als u een keuze maakt of bezig bent een keuze te maken kunt u een afspraak maken voor een rondleiding. Neem hiervoor contact op met de locatie van uw voorkeur.
Krabbendijkestraat: 010 4803552
Sommelsdijkstraat: 010 4800790

Als u dan uiteindelijk de keuze maakt voor onze school en er plek is in die groep, kunt u uw zoon of dochter aanmelden. Na aanmelding nemen wij contact op met de peuterspeelzaal of de huidige basisschool. De peuterspeelzaal en de basisschool moeten dan wel op de hoogte zijn van uw wens tot inschrijven en uw toestemming hebben om alle informatie te mogen delen.

Hierna kunnen we de beslissing maken om over te gaan tot inschrijven. U wordt dan door ons gebeld om een afspraak te maken voor de inschrijving.

Helaas moeten wij melden dat in onderstaande groepen geen kinderen meer geplaatst kunnen worden:
Krabbendijkestraat:  alle kleutergroepen /3a / 5a / 6a / 7a
Sommelsdijkstraat: alle kleutergroepen/ 5c / 6C / 7c / beide schakelklassen

 

 

 


Uw kind ziekmelden

Lees meer

De laatste video's

Lees meer

Contact

Lees meer