Groep 5b

14-05-2018

Morgen ga ik weer de tafel overhoren die de kinderen mee naar huis hebben gekregen (tafelboekje).

Deze week moet het oefenboekje rekenen ingeleverd worden (huiswerkboekje)

 

24-04-2018

De kinderen hebben aanstaande donderdag 26-04 een toets over hoofdstuk 6 van aardrijkskunde. Vanmiddag gaan we spelendewijs oefenen met behulp van een quiz. Die quiz krijgen ze mee naar huis, zodat ze de vragen thuis nog eens kunnen herhalen. Op de toets zullen ook vragen gesteld worden over de provincies van Nederland. Wilt u het topografieblad ook nog een keer met uw kind oefenen/ herhalen.

19-04-2018

De kinderen hebben leerbladen meegekregen voor aardijkskunde hoofdstuk 6. De toets is op donderdag 26-04. Volgende week zal ik ook een quiz met de kinderen doen en die mee naar huis geven.

 

18-04-2018

De kinderen hebben vandaag een oefentoets van topografie gemaakt. Ik heb ze een cijfer gegeven, maar die telt niet mee. U kunt op de bladen zien met welke provincies en steden uw kind nog moeite heeft. Morgen is de echte toets. Wilt u vandaag nog even met uw kind oefenen voor de toets?  

 

13-04-2018

Vandaag hebben de kinderen hun eerste topografie leerblad mee naar huis gekregen. Ik heb heel duidelijk uitgelegd hoe ze het moeten leren.

1. Eerst alle provincies en de 2 hoofdsteden uit hun hoofd leren.

2. Daarna de provincies en steden op de kaart oefenen

3. Controleblad invullen om te controleren of ze het wel weten.

4. Hehalen of oefenen via het internet

Op de onderstaande websites kunnen de kinderen verder oefenen. 

http://www.topografie-nederland.nl/provincies_nederland.html

http://www.spelletjesplein.nl/aardrijskunde-topo-nl/

http://www.topo-basis.nl/

Let op! Op de bovenstaande websites staan veel meer kaarten waarme ze kunnen oefenen. Om te voorkomen dat de kinderen in de war raken, moeten ze alleen leren:

- 12 provincies

- Steden: Amsterdam en Rotterdam 

Toets: donderdag 19-04

 

10-04-2018

De volgende tafetoets wordt afgenomen op dinsdag 17 april. Het is de bedoeing dat de kinderen het gemakte tafelboekje inleveren en de tafe bij mij komen opzeggen (op volgorde en door elkaar op tempo). 

De taaltoets wordt aanstaande donderdag 12 april afgenomen. Graag de woorden van woordenschat thema 7 thuis nog eens herhalen.  

 

4-4-2018

De volgende tafeltoets wordt afgenomen op dinsdag 10 april! Het is de bedoeling dat de kinderen het gemaakte tafelboekje inleveren en de tafel bij mij komen opzeggen (op volgorde en door elkaar op tempo).

 

26-03-2018

De kinderen heben de afgelopen weken de tafels: 6, 7, 8 en 9 opgezegd. De tafels die ze niet beheersen moeten ze thuis oefenen door middel van een werkboekje. Volgende week dinsdag 3 april moeten ze het gemaakte werkboekje bij mij inleveren en de tafel opzeggen. Beheersen ze de tafel niet, dan krijgen ze het werkboekje nogmaals mee. Ze hebben tot de meivakantie om de bovenstaande tafels op te zeggen. 

* De kinderen die alle bovenstaande tafels beheersen krijgen geen werkboekje mee. Zij hebben een blad mee naar huis gekregen waarop te zien is dat ze voor alle tafels geslaagd zijn. :)

 

26-03-2018

Vandaag hebben de kinderen een huiswerkboekje mee naar huis gekregen.  In het boekje staan alle toetsonderdelen van blok 6 van rekenen. Het is voldoende als de kinderen 1  bladzijde per dag maken. Zo blijven ze dagelijks de lesstof herhalen, zullen ze beter leren rekenen en de toets beter maken.

Het boekje moet na de meivakantie ingeleverd worden!!

 

Terug

Krabbendijkestraat 243

3086 LR Rotterdam

010-4803552

info@nulloverdeslinge.nl