Groep 1/2g

Groep 1/2g

 

Welkom op de groepspagina van 1/2G!
Hier delen wij wat we gedurende het schooljaar allemaal doen.

 ~~~

 

De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met het thema: kunst en cultuur.
We hebben op allerlei manieren met dit thema gewerkt. We hebben nieuwe woorden geleerd, zoals: museum, beeld, sokkel, schilderij, palet, schildersezel. We hebben geleerd wat het verschil is tussen een portret en stilleven. 
We hebben zelf beelden gemaakt van klei en we hebben geschilderd op een schildersdoek. We kennen verschillende kunstenaars en hun werken, zoals: Picasso, Dalí, Van Gogh, Mondriaan en Da Vinci. We zijn naar een echt museum geweest en hebben zelf ook een museum gemaakt met onze kunstwerken. 
Bij kunst en cultuur hoort ook muziek, daarom hebben wij verschillende muziek-instrumenten uitgeprobeerd. We hebben een muziekstuk geoefend en uitgevoerd. 
Neem ook een kijkje in onze foto-albums om te zien wat we nog meer hebben gedaan. 

~~~

Na de kerstvakantie gingen wij aan de slag met het thema: verkeer. Wanneer de kinderen buiten lopen, zien ze van alles wat met het verkeer te maken heeft: zebrapaden, verkeerslichten, vervoersmiddelen en verkeersborden.
In de klas hebben we verkeerspuzzels en kralenplanken gemaakt. We hebben het tellen geoefend met behulp van een zoekplaat over verkeer. We hebben het splitsen geoefend met auto's en een stoplicht. We hebben in sprongen van twee geteld op het zebrapad en de dobbelsteenstructuur tot en met 12 geoefend met het parkeerspel. 
We hebben vervoersmiddelen en verkeersborden gesorteerd. Op de computer konden we zelf verkeerssituaties ontwerpen. We hebben de betekenis van sommige verkeersborden geleerd en we hebben verkeerssituaties nagespeeld.

 

~~~

 

Nadat we Sinterklaas en zijn pieten hadden uitgezwaaid, was het weer tijd voor een ander leuk thema: KERST!

We hebben samen de kerstboom versierd. We hebben groeps-knutselwerkjes gemaakt. Samen leuke (kerst)spelletjes gespeeld, kerstliedjes gezongen en prentenboekjes gelezen over kerst. Ook bij dit thema hebben we leuke reken- en taalactiviteiten gedaan.
Het kerst-diner was een supergezellige afsluiting van deze mooie periode.

Groep 1/2G wenst iedereen fijne feestdagen, een veilige jaarwisseling en heel veel goeds voor 2019!

Fijne vakantie allemaal! :-)

(Vergeet niet om onze foto's te checken!)

 

~~~

 

De Sinterklaas-periode is voorbij. Wat was het weer leuk en gezellig. Maar ook heel leerzaam!

We hebben zelf kruidnoten gebakken. Daarmee hebben we geteld, geoefend met meer/minder/evenveel en daarna hebben we ze lekker opgegeten. We mochten hulpsinten en -pieten zijn. Wat is dat hard werken! Heel veel cadeautjes inpakken, waarbij je goed moet kijken en meten hoeveel cadeaupapier je nodig hebt. We hebben heel veel tekeningen gemaakt voor Sinterklaas en sommige kinderen hebben zelfs een brief geschreven. We kennen nu de letters: m-aa-n. We kennen nieuwe Sinterklaas-woorden, zoals: de baret, de zak, de mijter, de tabberd, de staf.

Er sliep een pietje bij ons op school in de bibliotheek… Wat heeft hij veel rommel gemaakt, zeg!
Van meester Bart kregen we pietengym en we hebben allemaal onze pietendiploma’s gehaald.
In het grote boek van Sinterklaas stond dat wij heel goed ons best hebben gedaan. Bedankt voor de leuke cadeautjes, Sinterklaas!
Tot volgend jaar!

Neem een kijkje in het fotoalbum “Sinterklaas 1/2G” voor leuke foto’s.

 

~~~

De weken rondom de herfstvakantie hebben wij gewerkt met het thema: de herfst.

We hebben het tellen en de cijfers geoefend met egeltjes en paddenstoelen. Ook hebben we nieuwe herfst-woorden geleerd en gestempeld.
Met een weegschaal hebben we kastanjes, walnoten, dennenappels, eikels en hazelnoten gewogen. We hebben de begrippen zwaar en licht geoefend.

We hebben gezien dat bladeren van kleur veranderen wanneer het herfst wordt. Toen we de bladeren van dichtbij bekeken, zagen we dat ze allemaal lijntjes hebben, die "nerven" heten.

Omdat we overal spinnen en spinnenwebben zagen, hebben we zelf ook spinnenwebben gemaakt onder onze stoelen. Dit was erg leuk om te doen!

Op 5 november hebben we een herfstwandeling gemaakt in het Zuiderpark. Daar hebben we onze herfst-schatkisten gevuld met hazelnoten, eikels, bladeren, takjes, bosgrond en mos.

Neem gerust een kijkje in de fotomap "Thema herfst 1/2G" om te zien wat we nog meer hebben gedaan.

Terug

Krabbendijkestraat 243

3086 LR Rotterdam

010-4803552

info@nulloverdeslinge.nl