Groep 1/2g

Groep 1/2g

 

Welkom op de groepspagina van 1/2G!

Hier delen wij wat we gedurende het schooljaar allemaal doen.

 ~~~

 

De Sinterklaas-periode is voorbij. Wat was het weer leuk en gezellig. Maar ook heel leerzaam!

We hebben zelf kruidnoten gebakken. Daarmee hebben we geteld, geoefend met meer/minder/evenveel en daarna hebben we ze lekker opgegeten. We mochten hulpsinten en -pieten zijn. Wat is dat hard werken! Heel veel cadeautjes inpakken, waarbij je goed moet kijken en meten hoeveel cadeaupapier je nodig hebt. We hebben heel veel tekeningen gemaakt voor Sinterklaas en sommige kinderen hebben zelfs een brief geschreven. We kennen nu de letters: m-aa-n. We kennen nieuwe Sinterklaas-woorden, zoals: de baret, de zak, de mijter, de tabberd, de staf.

Er sliep een pietje bij ons op school in de bibliotheek… Wat heeft hij veel rommel gemaakt, zeg!
Van meester Bart kregen we pietengym en we hebben allemaal onze pietendiploma’s gehaald.
In het grote boek van Sinterklaas stond dat wij heel goed ons best hebben gedaan. Bedankt voor de leuke cadeautjes, Sinterklaas!
Tot volgend jaar!

Neem een kijkje in het fotoalbum “Sinterklaas 1/2G” voor leuke foto’s.

 

-------------------------------------------------

De weken rondom de herfstvakantie hebben wij gewerkt met het thema: de herfst.

We hebben het tellen en de cijfers geoefend met egeltjes en paddenstoelen. Ook hebben we nieuwe herfst-woorden geleerd en gestempeld.
Met een weegschaal hebben we kastanjes, walnoten, dennenappels, eikels en hazelnoten gewogen. We hebben de begrippen zwaar en licht geoefend.

We hebben gezien dat bladeren van kleur veranderen wanneer het herfst wordt. Toen we de bladeren van dichtbij bekeken, zagen we dat ze allemaal lijntjes hebben, die "nerven" heten.

Omdat we overal spinnen en spinnenwebben zagen, hebben we zelf ook spinnenwebben gemaakt onder onze stoelen. Dit was erg leuk om te doen!

Op 5 november hebben we een herfstwandeling gemaakt in het Zuiderpark. Daar hebben we onze herfst-schatkisten gevuld met hazelnoten, eikels, bladeren, takjes, bosgrond en mos.

Neem gerust een kijkje in de fotomap "Thema herfst 1/2G" om te zien wat we nog meer hebben gedaan.

Terug

Krabbendijkestraat 243

3086 LR Rotterdam

010-4803552

info@nulloverdeslinge.nl