Groep 6c

Groep 6c

12 april

Vanmorgen hebben we de Koningsspelen gehad. Het was een gezellige ochtend met veel sportieve workshops. De kinderen waren erg enthousiast en zagen er ook allemaal heel feestelijk uit. Foto's van de ochtend kunt u op de fotopagina bekijken. 

Afgelopen zaterdag was de Kidsrun. Daymon, Mira en Sebastiaan hebben meegelopen. We zijn supertrots op hun sportieve prestatie. Een foto van dit sportieve trio kunt u bij dit bericht vinden. 

Afgelopen week was ook de Lekker Fit week. Veel kinderen hebben tijdens de overblijf lekker water meegenomen. In het Lekker Fit boekje werken we ook de komende week nog. 

 

30 maart

Afgelopen week hebben we de laatste schooltuinles in de klas gehad. Het was weer een leuke les met de meester. Woensdag 17 april gaan we naar de schooltuin toe. We kijken er naar uit. 

Tijdens de rekenles hebben we geleerd hoe we de oppervlakte van een rechthoek kunnen opmeten. Daar is een handige formule voor: lengte x breedte. Ook hebben we een vierkante meter op de grond uitgemeten en opgeplakt. Er passen ongeveer 10 kinderen in een vierkante meter.

De voorbereidingen voor de Koningsspelen zijn begonnen. We zijn druk aan het oefenen om de dans van dit jaar onder de knie te krijgen: de Pasapas.

Het zonnetje begint voorzichtig wat vaker te schijnen, dat is heerlijk tijdens het speelkwartier. 

Helaas hadden we deze week ook twee zieken: Mira en Berk heel veel beterschap! Hopelijk doet het mooie weer julie goed en zien we jullie maandag weer :)

 

22 maart

Vanwege de staking is er vorige week geen stukje geplaatst. Deze week zijn we er uiteraard weer met een update over de afgelopen week. 

Als eerste onze hartelijke dank aan Johanna, de moeder van Sebastiaan en Rita, de oma van Daymon. Zij konden op het laatste moment nog mee als begeleiding naar landtong Rozenburg. We kregen deze week pas te horen dat er extra begeleiding mee moest, anders kon het niet doorgaan. Erg fijn dat Johanna en Rita op zon korte termijn tijd vrij konden maken voor ons. Dankjulliewel! Juf Debbie heeft foto's geplaatst op de fotopagina.  

Komende week staat er alweer een schooltuinles op het programma. Dit zal de laatste schooltuinles op school zijn. Daarna gaan we naar de schooltuin toe om van meester Jos van alles te leren over tuinieren en alles wat groeit en bloeit in en rond een tuin. Hierbij alvast wat tips: de kinderen moeten oude schoenen of laarzen MEENEMEN in een plastic tas naar school. We nemen ze mee naar de tuin en daar verwisselen we onze schoenen. De kinderen moeten ook oude kleding aan, of tenminste kleding aan die (erg) vies mag worden. Omdat we in de ochtend naar de tuin gaan, is het handig dat de kinderen ook wat warms aantrekken, het kan 's ochtends namelijk nog best fris zijn op de tuin. 

De kinderen kunnen weer oefenen met nieuwe woordjes in BLOON. Heeft u het inlogkaartje met de codes nog? Indien u niet meer over de codes beschikt, kunt u deze bij ons opvragen. 

8 maart

Maandag waren alle kinderen gelukkig weer op school. Het is altijd fijn om na een vakantie iedereen weer te zien. 

We zijn meteen aan de slag gegaan met ons dagelijkse werk. Donderdag stond er een bezoek aan de kinderboerderij op het programma. De klas heeft daar de les 'uitvogelen' gevolgd. Het was een leuke les. De foto's hiervan ziet u binnenkort op de fotopagina staan. Heeft u de foto's van de eerste schooltuinles al bekeken? De bonenplantjes zijn nagenoeg allemaal goed verzorgd in de vakantie. De kinderen hebben duidelijk groene vingers. Hopelijk doen ze het op de tuin net zo goed, dan wordt er na de zomervakantie flink geoogst.

Donderdag hebben de juffen ook nog een grapje met de klas uitgehaald. Juf Janneke was even op school, terwijl zij op donderdag normaal gesproken niet werkt. Toen juf Debbie even haar thee ging halen, kwam juf Janneke in haar plaats met een kopje thee terug de klas ingelopen. 'Huh? Waar is juf Debbie gebleven? Hoezo juf Janneke? Het is toch donderdag?' Heel even waren ze in de war, maar al snel snapten ze dat we ze in de maling genomen hadden. 

Denkt u er aan dat de schoolfotograaf dinsdag (12 maart) komt? 

Vrijdag 15 maart staken we. De huiswerkbegeleiding vervalt die dag.

Tenslotte nog veel beterschap voor Sebastiaan. We missen hem vanwege ziekte al een paar dagen. Hopelijk zien we hem maandag weer. 

 

22 februari

Afgelopen week zijn we gestart met de schooltuinlessen. De eerste drie lessen geeft meester Jos in de klas. Daarna gaan we de les volgen op de educatieve tuin. Uiteraard ontvangt u hier meer informatie over wanneer het zover is. De kinderen hebben vandaag een potje meegenomen met een boon er in. Deze potjes mogen op maandag en donderdag water gegeven worden en maandag 4 maart weer mee terug naar school genomen worden. Omdat Ensar vandaag ziek was (beterschap Ensar!), gaat Daniël voor zijn boon zorgen. Dankjewel Daniël. Binnenkort ziet u op de fotopagina foto's van de tuinlessen.

Nu gaan we eerst genieten van een welverdiende vakantie. Er is alweer getoetst voor het volgende rapport. Dus een weekje vakantie is wel fijn, aan het lekkere weer zal het niet liggen. 

We zien jullie graag 4 maart allemaal weer terug!

 

8 februari

De afgelopen week stond in het teken van rapportgesprekken en het rapport. Wij bedanken alle ouders weer voor het feit dat ze allemaal op de afgesproken dag en het juiste tijdstip aanwezig waren, dat werkt erg prettig. 

Tijdens de gesprekken hebben veel ouders gevrraagd om nuttige websites waar de kinderen ook thuis mee aan de slag kunnen. 

Daarom krijgen de kinderen vandaag niet alleen het rapport mee naar huis, maar ook een 'thuiswerk-kaartje'. Hierop staan de inlogcodes van uw kind voor BLOON en muiswerk. Tevens staan er leerzame websites op waar uw kind thuis mee kan oefenen. 

Voor BLOON zijn de woordjes van thema 5 inmiddels ingevoerd, dus er kan volop geoefend worden. 

 

31 januari

Door de studiedagen van de leerkrachten was dit een korte week. Gelukkig was er nog wel tijd voor de spelletjesmiddag op maandag, daar schreef ik vorige week al over. Op de fotopagina ziet u hier de foto's van. 

Op de foto bij dit bericht ziet u de klas die zelf met stoelen een klein arbeidershuisje uit de 19e eeuw heeft nagebouwd. De conclusie: we zijn heel tevreden met onze huizen van nu. Ook wel fijn dat je als kind gewoon naar school mag en niet 10 uur per dag in een fabriek hoeft te werken. 

Wellicht ten overvloede (het staat ook op de huiswerkpagina), deze week hebben de kinderen GEEN huiswerk. 

 

25 januari

Vorige week zijn we vooral veel bezig geweest met de toetsen. Deze week zijn we daar mee verder gegaan. De kinderen hebben hard moeten werken, want er stond ook nog een taaltoets en een rekentoets op het programma. Wij willen u bedanken voor uw medewerking, de kinderen waren op tijd op school en er waren geen absenten. 

De breakdance lessen zijn inmiddels afgerond. Hebben de kinderen thuis al wat moves laten zien? 

Ook hebben de kinderen een groepsbeloning verdiend met de klas. In de klas kunnen ze kaartjes verdienen voor de groep. Misschien heeft u thuis al wel eens zo'n kaartje gezien. Met die kaartjes komen ze steeds een stapje hoger op de ladder. Eenmaal bovenaan krijgen ze een beloning. Ze hebben gekozen voor een spelletjesmiddag. Vorige week heb ik heel veel nieuwe spelletjes mee naar school genomen en dus organiseren we komende maandagmiddag een spelletjesmiddag om al die nieuwe spelletjes uit te proberen én natuurlijk omdat ze dat als beloning gekozen hebben. 

Verder hebben we deze week nog even kunnen genieten van écht winterweer! Dat zorgt altijd voor veel speel- en sneeuwplezier. 

De kinderen krijgen vandaag een briefje mee voor de oudergesprekken. U kunt daarop twee momenten aangeven waarop u op gesprek wil komen. Graag ontvangen wij de briefjes maandag weer van u terug. Dat is een beetje kort dag, hiervoor onze excuses, maar ivm met de twee studiedagen van volgende week is het maar een korte week. 

 

11 januari

Wij wensen iedereen een heel gezond en gelukkig nieuwjaar!

In groep 6c zijn we het nieuwe jaar knallend ingegaan, zo hard hebben de kinderen deze week gewerkt. Ze hadden er zin in :) Wat een goed begin! Vandaag hebben ze een leuke breakdance les gehad tijdens de gym, volgende week krijgen ze de tweede les. Gisteren hebben de kinderen gezwommen voor het goede doel (het Sophia kinderziekenhuis). Fijn dat de kinderen weten dat het gaaf is om iets voor een ander te doen. 

Volgende week maandag starten we met de CITO-toetsen. Het is altijd fijn als kinderen uitgerust aan deze week kunnen beginnen. Op tijd naar bed gaan en goed ontbijten is natuurlijk altijd belangrijk, maar nu extra. Daarvoor vragen we uw hulp. Zorgt u er aub voor dat uw kind op tijd op school is (met sommige toetsen starten we direct als de school begint). Verder het vriendelijke verzoek om de komende twee weken geen afspraken (bv. de tandarts) onder schooltijd te plannen. 

21 december

2018 zit er bijna op. Afgelopen tijd hebben we leuke dingen gedaan: er zijn zwemdiploma's gehaald, we hebben leuke muzieklessen gevolgd, een leuk sinetrklaasfeest gevierd, een leerzame kinderboekenweeek gehad en gisterenavond hebben we met elkaar een fijn kerstdiner gehad. Nu is het tijd voor VAKANTIE! Rust allemaal lekker uit, hopelijk valt er nog wat sneeuw of kunnen we schaatsen. We wensen jullie alvast een fijne Kerst en een heel gelukkig nieuwjaar. Graag zien we jullie allemaal op 7 januari weer op school. Ook in 2019 houden we u weer via de groepspagina op de hoogte.

14 december

De zon schijnt volop deze dagen, maar het wordt steeds kouder. Zouden we een witte Kerst krijgen? Ook zonder sneeuw komen we in ieder geval al goed in de stemming. De kerstboom staat in de klas en de klas is mooi versierd. De kinderen hebben met de knutselmiddag mooie dingen gemaakt. Boven in de gang hangt ook een gezellige Kerstposter van groep 6.

Afgelopen maandag hebben we een geweldige muziekuitvoering gehad bij de Kinderfaculteit. De klas speelde het nummer 'Despacito' van Luis Fonsi. Ouders en grootouders: leuk dat u bent komen kijken!

Ik ben druk bezig om het fimpje van de uitvoering te plaatsen op de site, maar dat is tot op heden helaas nog niet gelukt. Zodra dat gelukt is kunt u dat hier lezen. Wordt vervolgd...

Woensdag is het Kerstdiner. We verheugen ons op al het lekkers dat de kinderen meenemen. Een brief hierover heeft u inmiddels ontvangen.

7 december

Deze week hebben we Sinterklaas gevierd. Het was een gezellige en leuke ochtend. De kinderen hadden erg hun best gedaan om iets moois voor hun klasgenoot te maken. Ook waren er bij alle surprises leuke gedichtjes gemaakt. De kinderen waren allemaal erg blij met hun cadeautjes. We zijn natuurlijk supertrots op ze!

De foto's van de sint-ochtend worden dit weekend op op de fotopagina geplaatst.

HERINNERING:

Op 10 december om 14.10 bent u van harte welkom bij de Kinderfaculteit om naar ze te komen kijken. U ziet wat de kinderen geleerd hebben op hun instrument en ze sluiten af met een gezamenlijk muziekstuk!

 

3 december

Lieve ouders, 

Achter gesloten deuren zijn de kinderen hard aan het oefenen voor volgende week...(zie foto)

Op 10 december om 14.10 bent u van harte welkom bij de Kinderfaculteit om naar ze te komen kijken. U ziet wat de kinderen geleerd hebben op hun instrument en ze sluiten af met een gezamenlijk muziekstuk!

U KOMT TOCH OOK?

Opa's, oma's, broers, zussen etc. zijn uiteraard ook welkom!

 

30 november

 

Sinterklaas is vorige week aangekomen...

En hij heeft Rommelpiet ook meegenomen...

Hij is deze week in groep 6c geweest...

Daar heeft hij flink gefeest...

Eerst naar het zwembad die donderdag...

Maar daarna moesten we flink aan de slag...

Maar de juffen hebben goed kunnen merken...

Dat de kinderen heel goed samen kunnen werken...

Met z'n allen opruimen gaat heel snel...

De klas was weer schoon, ruim voor de bel...

Natuurlijk kunt hier ook foto's van bekijken...

Ze staan op de fotopagina te prijken...

 

23 november

Weer een week voorbij, de tijd vliegt. We zijn wezen schaatsen, we hebben weer een leuke muziekles gevolgd, er is gisteren gezwommen: GEFELICITEERD JAHNIREE EN DANIËL MET JULLIE DIPLOMA'S! En vandaag hebben we geklommen bij Adventure City. Het was erg leuk en soms ook spannend, bekijkt u vooral de foto's op de fotopagina!

 

Sinterklaas is in het land en dat betekent voor groep 6: surprises maken. De lootjes zijn inmiddels getrokken. De kinderen hebben een handleiding mee naar huis gekregen. Hieronder staan nog een paar belangrijke dingen:

* een cadeautje is nieuw gekocht en heeft een waarde van 5 euro.

* bij een surprise hoort een gedicht van 10 regels.

* een surprise is een leuke verpakking die iets voorstelt.

 

16 november

Wat een feest deze week. Maandag trakteerde Diar voor zijn verjaardag en donderdag was Daymon jarig! Van harte gefeliciteerd jongens!

Inmiddels zijn alle gesprekken ook afgerond. Fijn dat u er allen was.

Dit weekend wordt de Sint verwacht. Maandag barst op school het Sinterklaasfeest al los. We beginnen met het trekken van lootjes. En er staan nog veel meer activiteiten op het programma.

Maandag worden ook de nieuwe boeken feestelijk gepresenteerd in de bieb. U heeft hierover een mail ontvangen van juf Danique.

Dinsdag gaat groep 6 schaatsen. NEEM HANDSCHOENEN MEE! Het wordt ook koud, dus warme kleding is zeer wenselijk.

Vrijdag staat er ook nog wat leuks op het programma voor groep 6. Het is belangrijk dat de kinderen vrijdag sportieve kleding en scoenen aan hebben.

Een vol programma dus waar we met veel zin naar uitkijken.

 

9 november 2018

 

Deze week was de Lekker Fit-week. Maandag konden we 'flesjes vissen' (zie fotopagina). Ook hebben we de hele week gekeken welke broodtrommel voldeed aan de schijf van 5. We laten de foto nog even hangen, zodat we eventueel nog stickers bij kunnen plakken de komende tijd.

Jammergenoeg ging het schaatsen deze week niet door. Maar, gelukkig is er al een nieuwe datum gepland.

Op de huiswerkpagina staat ook een bericht over BLOON. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze uiteraard volgende week tijdens de voortgangsgesprekken aan ons stellen.

 

2 november 2018

 

De eerste week na de vakantie is alweer voorbij. Het was meteen een drukke week. Maandag de muziekles. Dinsdag ging het uitstapje helaas niet door, maar de organisatie heeft beloofd dat we nog een ander uitstapje tegoed houden. We zijn benieuwd en wachten geduldig af. Woensdag was het Halloween, op de fotopagina staat een leuke groepsfoto. Herkent u uw kind? Donderdag is er weer lekker gezwommen en vrijdag hebben we gym gehad en de thema's van spelling en taal afgesloten. Maandag starten we met een nieuw thema. Maandag start ook de Lekker Fit-week.

* vandaag hebben de kinderen ook een briefje meegekeregen om in te tekenen voor de voortgangsgesprekken. Wilt u deze z.s.m. invullen?

 

29 oktober

De vakantie zit er weer op. Fijn om alle kinderen terug op school te zien! Helaas waren er ook een paar kinderen ziek: Beterschap en hopelijk zien we jullie snel weer!

Vandaag zijn we naar de Kinderfaculteit geweest. Hier gaan we de komende weken op maandagmiddag naartoe om muzieklessen van de SKVR te volgen. De kinderen maken kennis met 4 instrumenten. Na deze kennismaking kiezen ze hun favoriete instrument en krijgen daar dan nog extra les in. Deze lessenserie wordt afgesloten met een uitvoering waarbij u als ouder van harte welkom bent! Noteert u de volgende datum alvast in uw agenda: maandag 10 december om 14.10 bij de Kinderfaculteit.

Op de fotopagina kunt u enkele foto's van de les van vanmiddag bekijken.

p.s. vandaag is gebleken dat wij, vanwege deze les, iets later dan 15.00 op school zijn. Dat zal de komende weken (tot en met 10 december) op maandagmiddag zo blijven. Excuses voor het ongemak.

 

12 oktober

Ook deze week zijn we nog volop bezig geweest met de Kinderboekenweek. In de gang op de eerste verdieping hangt een mooie poster die groep 6 heeft gemaakt. Gisteren is de KBW afgesloten in het speellokaal. De kinderen hebben vandaag nog een persoonlijk complimentje van juf Janneke gekregen. Dat hebben ze wellicht al aan u laten zien.

Ook hebben we deze week natuurlijk nog even extra genoten van het mooie weer.

Inmiddels hangt de eerste versiering al weer voor Halloween, daar gaan we volgende week verder mee.

p.s.

Denkt u er aan dat de kinderen vrijdag 19 oktober vrij zijn?

 

5 oktober

Deze week is de Kinderboekenweek gestart. Met groep 6c hebben we een kaartje voor een ander in de vriendschapsboom gehangen. Wat een mooie en lieve dingen zeggen de kinderen over een ander. Neemt u zeker even een kijkje, wie weet hangt er ook een lief berichtje voor u in.

Ook heeft de klas geprobeerd 'vriendschap' uit te beelden. Er zijn 3 hele mooie foto's van gemaakt. Deze hangen natuurlijk in de klas. Ook kunt u ze bekijken op de fotopagina.

Het huiswerk van deze week kunt u vinden op de huiswerkpagina.

 

26 september

Vandaag was de Pendrechtcup honkbal. De groep had flink geoefend tijdens de gymlessen. Lekker in het zonnetje werden er dan ook een heleboel ballen goed geslagen, gevangen en gegooid! Helaas waren we niet goed genoeg voor de eerste plaats, beide teams van de Sommelsdijkstraat werden uiteindelijk 2e. Op de fotopagina ziet u enkele foto's. Moeder van Mira: bedankt voor het begeleiden van een team. En natuurlijk felicitaties voor de Hoeksteen, zij wonnen in alle poules de eerste prijs! 

Maandag hebben we met elkaar de spellingbingo gespeeld. Nog even op een speelse manier met de woorden uit het woordpakket bezig zijn. Ook hiervan staan een paar foto's op de fotopagina. 

 

20 september

Er is de afgelopen dagen hard gewerkt in groep 6. De geschiedenisles begon met een leuke trailer waarin de kinderen zelf een rolletje hebben.

Tijdens het buitenspelen genieten we nog even lekker van het zonnetje. 

In de groep besteden we op het moment ook veel aandacht aan: 'wat is er nodig om het voor iedereen een fijne dag te laten zijn'. Deze week staat de afspraak 'let op jezelf' centraal. 

Vrijdag 21 september krijgen de kinderen huiswerk mee. Dat moet maandag ingeleverd worden. Het huiswerk kunt u vanaf morgen ook terugzien op de huiswerkpagina.

Op de fotopagina kunt u een foto zien van 'de rij van groep 6c' en een foto waarop de groep hard aan het werk is. 

 

7 september

In groep 6c hebben we deze week de verjaardagskalender voor dit schooljaar gemaakt. Ze zijn prachtig geworden met héél veel glitters!

Terug

Krabbendijkestraat 243

3086 LR Rotterdam

010-4803552

info@nulloverdeslinge.nl