Groep 6c

Groep 6c

14 december

De zon schijnt volop deze dagen, maar het wordt steeds kouder. Zouden we een witte Kerst krijgen? Ook zonder sneeuw komen we in ieder geval al goed in de stemming. De kerstboom staat in de klas en de klas is mooi versierd. De kinderen hebben met de knutselmiddag mooie dingen gemaakt. Boven in de gang hangt ook een gezellige Kerstposter van groep 6.

Afgelopen maandag hebben we een geweldige muziekuitvoering gehad bij de Kinderfaculteit. De klas speelde het nummer 'Despacito' van Luis Fonsi. Ouders en grootouders: leuk dat u bent komen kijken!

Ik ben druk bezig om het fimpje van de uitvoering te plaatsen op de site, maar dat is tot op heden helaas nog niet gelukt. Zodra dat gelukt is kunt u dat hier lezen. Wordt vervolgd...

Woensdag is het Kerstdiner. We verheugen ons op al het lekkers dat de kinderen meenemen. Een brief hierover heeft u inmiddels ontvangen.

7 december

Deze week hebben we Sinterklaas gevierd. Het was een gezellige en leuke ochtend. De kinderen hadden erg hun best gedaan om iets moois voor hun klasgenoot te maken. Ook waren er bij alle surprises leuke gedichtjes gemaakt. De kinderen waren allemaal erg blij met hun cadeautjes. We zijn natuurlijk supertrots op ze!

De foto's van de sint-ochtend worden dit weekend op op de fotopagina geplaatst.

HERINNERING:

Op 10 december om 14.10 bent u van harte welkom bij de Kinderfaculteit om naar ze te komen kijken. U ziet wat de kinderen geleerd hebben op hun instrument en ze sluiten af met een gezamenlijk muziekstuk!

 

3 december

Lieve ouders, 

Achter gesloten deuren zijn de kinderen hard aan het oefenen voor volgende week...(zie foto)

Op 10 december om 14.10 bent u van harte welkom bij de Kinderfaculteit om naar ze te komen kijken. U ziet wat de kinderen geleerd hebben op hun instrument en ze sluiten af met een gezamenlijk muziekstuk!

U KOMT TOCH OOK?

Opa's, oma's, broers, zussen etc. zijn uiteraard ook welkom!

 

30 november

 

Sinterklaas is vorige week aangekomen...

En hij heeft Rommelpiet ook meegenomen...

Hij is deze week in groep 6c geweest...

Daar heeft hij flink gefeest...

Eerst naar het zwembad die donderdag...

Maar daarna moesten we flink aan de slag...

Maar de juffen hebben goed kunnen merken...

Dat de kinderen heel goed samen kunnen werken...

Met z'n allen opruimen gaat heel snel...

De klas was weer schoon, ruim voor de bel...

Natuurlijk kunt hier ook foto's van bekijken...

Ze staan op de fotopagina te prijken...

 

23 november

Weer een week voorbij, de tijd vliegt. We zijn wezen schaatsen, we hebben weer een leuke muziekles gevolgd, er is gisteren gezwommen: GEFELICITEERD JAHNIREE EN DANIËL MET JULLIE DIPLOMA'S! En vandaag hebben we geklommen bij Adventure City. Het was erg leuk en soms ook spannend, bekijkt u vooral de foto's op de fotopagina!

 

Sinterklaas is in het land en dat betekent voor groep 6: surprises maken. De lootjes zijn inmiddels getrokken. De kinderen hebben een handleiding mee naar huis gekregen. Hieronder staan nog een paar belangrijke dingen:

* een cadeautje is nieuw gekocht en heeft een waarde van 5 euro.

* bij een surprise hoort een gedicht van 10 regels.

* een surprise is een leuke verpakking die iets voorstelt.

 

16 november

Wat een feest deze week. Maandag trakteerde Diar voor zijn verjaardag en donderdag was Daymon jarig! Van harte gefeliciteerd jongens!

Inmiddels zijn alle gesprekken ook afgerond. Fijn dat u er allen was.

Dit weekend wordt de Sint verwacht. Maandag barst op school het Sinterklaasfeest al los. We beginnen met het trekken van lootjes. En er staan nog veel meer activiteiten op het programma.

Maandag worden ook de nieuwe boeken feestelijk gepresenteerd in de bieb. U heeft hierover een mail ontvangen van juf Danique.

Dinsdag gaat groep 6 schaatsen. NEEM HANDSCHOENEN MEE! Het wordt ook koud, dus warme kleding is zeer wenselijk.

Vrijdag staat er ook nog wat leuks op het programma voor groep 6. Het is belangrijk dat de kinderen vrijdag sportieve kleding en scoenen aan hebben.

Een vol programma dus waar we met veel zin naar uitkijken.

 

9 november 2018

 

Deze week was de Lekker Fit-week. Maandag konden we 'flesjes vissen' (zie fotopagina). Ook hebben we de hele week gekeken welke broodtrommel voldeed aan de schijf van 5. We laten de foto nog even hangen, zodat we eventueel nog stickers bij kunnen plakken de komende tijd.

Jammergenoeg ging het schaatsen deze week niet door. Maar, gelukkig is er al een nieuwe datum gepland.

Op de huiswerkpagina staat ook een bericht over BLOON. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze uiteraard volgende week tijdens de voortgangsgesprekken aan ons stellen.

 

2 november 2018

 

De eerste week na de vakantie is alweer voorbij. Het was meteen een drukke week. Maandag de muziekles. Dinsdag ging het uitstapje helaas niet door, maar de organisatie heeft beloofd dat we nog een ander uitstapje tegoed houden. We zijn benieuwd en wachten geduldig af. Woensdag was het Halloween, op de fotopagina staat een leuke groepsfoto. Herkent u uw kind? Donderdag is er weer lekker gezwommen en vrijdag hebben we gym gehad en de thema's van spelling en taal afgesloten. Maandag starten we met een nieuw thema. Maandag start ook de Lekker Fit-week.

* vandaag hebben de kinderen ook een briefje meegekeregen om in te tekenen voor de voortgangsgesprekken. Wilt u deze z.s.m. invullen?

 

29 oktober

De vakantie zit er weer op. Fijn om alle kinderen terug op school te zien! Helaas waren er ook een paar kinderen ziek: Beterschap en hopelijk zien we jullie snel weer!

Vandaag zijn we naar de Kinderfaculteit geweest. Hier gaan we de komende weken op maandagmiddag naartoe om muzieklessen van de SKVR te volgen. De kinderen maken kennis met 4 instrumenten. Na deze kennismaking kiezen ze hun favoriete instrument en krijgen daar dan nog extra les in. Deze lessenserie wordt afgesloten met een uitvoering waarbij u als ouder van harte welkom bent! Noteert u de volgende datum alvast in uw agenda: maandag 10 december om 14.10 bij de Kinderfaculteit.

Op de fotopagina kunt u enkele foto's van de les van vanmiddag bekijken.

p.s. vandaag is gebleken dat wij, vanwege deze les, iets later dan 15.00 op school zijn. Dat zal de komende weken (tot en met 10 december) op maandagmiddag zo blijven. Excuses voor het ongemak.

 

12 oktober

Ook deze week zijn we nog volop bezig geweest met de Kinderboekenweek. In de gang op de eerste verdieping hangt een mooie poster die groep 6 heeft gemaakt. Gisteren is de KBW afgesloten in het speellokaal. De kinderen hebben vandaag nog een persoonlijk complimentje van juf Janneke gekregen. Dat hebben ze wellicht al aan u laten zien.

Ook hebben we deze week natuurlijk nog even extra genoten van het mooie weer.

Inmiddels hangt de eerste versiering al weer voor Halloween, daar gaan we volgende week verder mee.

p.s.

Denkt u er aan dat de kinderen vrijdag 19 oktober vrij zijn?

 

5 oktober

Deze week is de Kinderboekenweek gestart. Met groep 6c hebben we een kaartje voor een ander in de vriendschapsboom gehangen. Wat een mooie en lieve dingen zeggen de kinderen over een ander. Neemt u zeker even een kijkje, wie weet hangt er ook een lief berichtje voor u in.

Ook heeft de klas geprobeerd 'vriendschap' uit te beelden. Er zijn 3 hele mooie foto's van gemaakt. Deze hangen natuurlijk in de klas. Ook kunt u ze bekijken op de fotopagina.

Het huiswerk van deze week kunt u vinden op de huiswerkpagina.

 

26 september

Vandaag was de Pendrechtcup honkbal. De groep had flink geoefend tijdens de gymlessen. Lekker in het zonnetje werden er dan ook een heleboel ballen goed geslagen, gevangen en gegooid! Helaas waren we niet goed genoeg voor de eerste plaats, beide teams van de Sommelsdijkstraat werden uiteindelijk 2e. Op de fotopagina ziet u enkele foto's. Moeder van Mira: bedankt voor het begeleiden van een team. En natuurlijk felicitaties voor de Hoeksteen, zij wonnen in alle poules de eerste prijs! 

Maandag hebben we met elkaar de spellingbingo gespeeld. Nog even op een speelse manier met de woorden uit het woordpakket bezig zijn. Ook hiervan staan een paar foto's op de fotopagina. 

 

20 september

Er is de afgelopen dagen hard gewerkt in groep 6. De geschiedenisles begon met een leuke trailer waarin de kinderen zelf een rolletje hebben.

Tijdens het buitenspelen genieten we nog even lekker van het zonnetje. 

In de groep besteden we op het moment ook veel aandacht aan: 'wat is er nodig om het voor iedereen een fijne dag te laten zijn'. Deze week staat de afspraak 'let op jezelf' centraal. 

Vrijdag 21 september krijgen de kinderen huiswerk mee. Dat moet maandag ingeleverd worden. Het huiswerk kunt u vanaf morgen ook terugzien op de huiswerkpagina.

Op de fotopagina kunt u een foto zien van 'de rij van groep 6c' en een foto waarop de groep hard aan het werk is. 

 

7 september

In groep 6c hebben we deze week de verjaardagskalender voor dit schooljaar gemaakt. Ze zijn prachtig geworden met héél veel glitters!

Terug

Krabbendijkestraat 243

3086 LR Rotterdam

010-4803552

info@nulloverdeslinge.nl