Groep 6c

Groep 6c

12 oktober

Ook deze week zijn we nog volop bezig geweest met de Kinderboekenweek. In de gang op de eerste verdieping hangt een mooie poster die groep 6 heeft gemaakt. Gisteren is de KBW afgesloten in het speellokaal. De kinderen hebben vandaag nog een persoonlijk complimentje van juf Janneke gekregen. Dat hebben ze wellicht al aan u laten zien.

Ook hebben we deze week natuurlijk nog even extra genoten van het mooie weer.

Inmiddels hangt de eerste versiering al weer voor Halloween, daar gaan we volgende week verder mee.

p.s.

Denkt u er aan dat de kinderen vrijdag 19 oktober vrij zijn?

 

5 oktober

Deze week is de Kinderboekenweek gestart. Met groep 6c hebben we een kaartje voor een ander in de vriendschapsboom gehangen. Wat een mooie en lieve dingen zeggen de kinderen over een ander. Neemt u zeker even een kijkje, wie weet hangt er ook een lief berichtje voor u in.

Ook heeft de klas geprobeerd 'vriendschap' uit te beelden. Er zijn 3 hele mooie foto's van gemaakt. Deze hangen natuurlijk in de klas. Ook kunt u ze bekijken op de fotopagina.

Het huiswerk van deze week kunt u vinden op de huiswerkpagina.

 

26 september

Vandaag was de Pendrechtcup honkbal. De groep had flink geoefend tijdens de gymlessen. Lekker in het zonnetje werden er dan ook een heleboel ballen goed geslagen, gevangen en gegooid! Helaas waren we niet goed genoeg voor de eerste plaats, beide teams van de Sommelsdijkstraat werden uiteindelijk 2e. Op de fotopagina ziet u enkele foto's. Moeder van Mira: bedankt voor het begeleiden van een team. En natuurlijk felicitaties voor de Hoeksteen, zij wonnen in alle poules de eerste prijs! 

Maandag hebben we met elkaar de spellingbingo gespeeld. Nog even op een speelse manier met de woorden uit het woordpakket bezig zijn. Ook hiervan staan een paar foto's op de fotopagina. 

 

20 september

Er is de afgelopen dagen hard gewerkt in groep 6. De geschiedenisles begon met een leuke trailer waarin de kinderen zelf een rolletje hebben.

Tijdens het buitenspelen genieten we nog even lekker van het zonnetje. 

In de groep besteden we op het moment ook veel aandacht aan: 'wat is er nodig om het voor iedereen een fijne dag te laten zijn'. Deze week staat de afspraak 'let op jezelf' centraal. 

Vrijdag 21 september krijgen de kinderen huiswerk mee. Dat moet maandag ingeleverd worden. Het huiswerk kunt u vanaf morgen ook terugzien op de huiswerkpagina.

Op de fotopagina kunt u een foto zien van 'de rij van groep 6c' en een foto waarop de groep hard aan het werk is. 

 

7 september

In groep 6c hebben we deze week de verjaardagskalender voor dit schooljaar gemaakt. Ze zijn prachtig geworden met héél veel glitters!

Terug