Groep 1/2c

Groep 1/2c

De laatste weken van het schooljaar heeft het thema Kerst centraal gestaan in de groep. We hebben samen met de kinderen de kerstboom opgezet, ze hebben heel goed geholpen. 

 

We hebben veel verhalen voorgelezen. De kinderen hebben vorige week een schimmenspel gezien waarin het kerstverhaal naverteld werd. Ook in de klas hebben we verschillende verhalen voorgelezen. De kinderen luisteren naar het verhaal en beantwoorden vragen erover. Door voor te lezen wordt er aan de woordenschat gewerkt van de kinderen.

 

Daarnaast hebben de kinderen ook veel andere werkjes gedaan. Ze hebben kerstballen geteld, kralenplanken gemaakt. Met knoopjes hebben ze slingers voor de kerstboom gemaakt. Daarbij moesten ze patronen leggen. Tijdens het kleien hebben de kinderen met klei kerstballen gemaakt en kerstbomen versierd. In de klas was ook een stempelhoek waar de kinderen zelf kerstkaarten konden maken. 

 

De kinderen hebben ook kerstliedjes geleerd. Aanstaande donderdag, na het kerstdiner, zullen ze deze buiten laten horen. Daarna begint de kerstvakantie. Wij wensen iedereen bij deze ook al een hele fijne vakantie en prettige feestdagen!

 

Terug

Krabbendijkestraat 243

3086 LR Rotterdam

010-4803552

info@nulloverdeslinge.nl