Groep 1/2c

Groep 1/2c

 

In onze groep praten we over kunst. De kinderen zien verschillende kunstwerken en vertellen wat ze mooi vinden. Ze ervaren dat niet iedereen hetzelfde mooi vindt, en dat dat helemaal niet geeft. Ook maken ze zelf kunst. Schilderkunst, maar ook knippen en plakken. Dit doen ze allemaal in het atelier in de klas. 

 

Afgelopen week hebben de kinderen geleerd wat een palet is. Op dat palet hebben ze kleuren gemengd. Ze hebben geleerd dat je met blauw en geel groen kunt maken, of met zwart en wit grijs. 

 

Afgelopen week mochten de kinderen ook beeldhouwen. Ze leerden de begrippen hamer, beitel en vijl. Ze hebben deze materialen ook zelf gebruikt bij het beeldhouwen. 

 

Kunst is niet alleen maar tekenen, schilderen of beeldhouwen. Kunst is ook muziek. De kinderen maken kennis met klassieke muziek, ze luisteren naar Peter en de wolf. Ze maken kennis met verschillende muziek instrumenten en ervaren hoe de muziek klinkt. 

 

De kinderen leren wat een museum is. In de klas gaan we ook een museum maken, waarin al het werk van de kinderen tentoongesteld wordt. Na de voorjaarsvakantie gaan we zelf ook op bezoek bij een museum. We gaan naar het Boijmans van Beuningen.

Terug

Krabbendijkestraat 243

3086 LR Rotterdam

010-4803552

info@nulloverdeslinge.nl