Groep 8c

Groep 8c

22 juni

We hebben deze week weer flink geoefend voor de musical. Vandaag hebben de kinderen alle kinderen uitgenodigd in de klassen en ze hebben zwart/wit snoepjes uitgedeeld. Alle kinderen mogen op 3 juli komen kijken, de dresscode is BLACK & WHITE!

Dinsdag hadden we een sportdag op het strand. Het was een gezellige en sportieve dag. Nieuwsgierig naar wat we gedaan hebben? Bekijk de aftermovie op de fotopagina!

Niet vergeten: 5 juli MUSICAL 18:15 uur ontvangst, 18:30 uur voorstelling. Dresscode: Black & White!

 

15 juni

Deze week hebben de kinderen hun spreekbeurt gehouden, de streetdance groep is aan het oefenen voor de finals,we zijn donderdag bij Hugo de Groot gaan oefenen, we zijn bezig met een high tea, om alle hulpouders te bedanken en we zijn natuurlijk ook gewoon  nog aan het werk. De kinderen leren in de laatste weken nog beter te werken met een weektaak. Ze delen hun werk zelf in en tekenen dit iedere keer als er een taak af is af. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk en leerproces, net als op de middelbare school. Groep 8 heeft het lekker druk zo in de laatste weken!

Volgende week maandag gaan we weer naar Hugo de Groot, de kinderen moeten dus weer een lunchpakket meenemen. We lopen rond 14:30 uur terug, de kinderen mogen dan direct naar huis.

Dinsdag hebben we een sportdag, jullie krijgen vandaag een digiduif van meester Bart en er komt een brief mee naar huis. We vertrekken om 9:00 uur met de bus en zijn om 15:00 uur gewoon weer terug op school.

Donderdag zijn de kinderen vrij.

Niet vergeten: Rapporten inleveren. 5 juli: MUSICAL! 18:30 uur

 

8 juni

Deze week zijn we weer druk geweest met de musical. Volgende week starten de spreekbeurten, de kinderen zijn bezig met de voorbereidingen.

1 juni

Deze week zijn we veel met de musical bezig geweest, maar hier gaan we natuurlijk nog niet te veel over verklappen! We hebben de reken- en taaltoets gemaakt en beginnen aan het laastste blok bij beide vakken. Woensdag was het juffen- en meesterdag... We hebben allemaal leuke dingen gedaan en het afscheidsfeestje van juf Louise was geweldig. De kinderen hebben voor haar gezongen en cadeautjes overhandigd. De juf het het schoolplein verlaten door een erehaag van kinderen. Bekijk de filmpjes op de foto eb video pagina!

Deze week in 8c...

Woensdag was de Pendrechtcup. De jongens zijn eerste geworden, de meisjes 2e en we hebben een fairplay beker gewonnen. Goed gedaan kanjers! De resultaten van de eindtoets zijn binnen. Ik heb bijna alle ouders gesproken. Volgende week krijgen jullie de papieren versie mee naar huis. Als u nog vragen heeft kunt altijd even langs komen!

 

Kamp 2018

Het was een fantastisch kamp! Thema piraten, prachtig weer, een mooi bos, geweldig strandje, het was een topweek! Bekijk de foto's en de aftermovies op de website!

 

Meivakantie

Ik wens jullie een heel fijne vakantie, tot op het kamp! Ik heb er zin, jullie ook???

 

De week van 8c

We hebben deze week keihard gewerkt. Naast de methodelessen hebben de kinderen een proeftoets gemaakt. Deze toets krijgen de kinderen in het weekend mee naar huis, zodat ze hun fouten nog eens kunnen bekijken en hiermee aan de slag kunnen.

Aanstaande dinsdag en woensdag maakt groep 8 de eindtoets!!!

Dinsdag: Eindtoets deel 1 ( rekenen en taal)

Woensdag: Eindtoets deel 2 ( rekenen en taal)

Het is erg belangrijk dat de kinderen optijd naar bed gaan, goed ontbijten en optijd op school zijn, zodat ze rustig en geconcentreerd aan hun eindtoets kunnen beginnen. Ik heb er alle vertrouwen in, zet hem op groep 8!

 

 

Lekkerfit week

Deze week was het lekkerfit, er stonden diverse leerzame en leuke activiteiten op de planning. Zo hebben we gewerkt in het lekkerfit boekje, er mocht buitenspeel materiaal meegenomen worden, we hebben een clinic gehad, de kinderen hebben tegen de leerlingen gevoetbald en we zijn vrijdag naar de Kuip geweest. Nieuwsgierig naar onze lekkerfit week? Bekijk de foto's op de fotopagina!

 

 

Fijn Paasweekend!

We hebben een korte, maar gezellige week achter de rug. Van een rekenles, tot een aardrijkskunde les, Paaseieren zoeken in de gymles, een Paasontbijt en Paaseieren verstoppen in de klas!

Dit weekend wordt er weer een fotoalbum geplaatst, bekijk het huiswerk op de huiswerk pagina.

Ik wens jullie een fijn Paas- weekend toe!

 

Deze week in groep 8....

Het was een leerzame en gezellige week ( bekijk de foto's op de fotopagina).

We hebben een aantal belangrijke toetsen gemaakt, maar hebben ook een heel gezellige crea- middag Pasen gehad en de kinderen hebben toneelles gehad! De musical komt namelijk steeds dichterbij. Volgende week hebben we een korte week i.v.m. Pasen.

Hierbij een aantal belangrijke data op een rijtje:

28 maart Paasontbijt

29 maart VRIJ

30 maart+ 2 april VRIJ ( Pasen)

6 april PROFDAG Feyenoord 11:30- 15:00 uur, de kinderen beginnen pas om 10:00 uur

17+ 18 april EINDTOETS!

20 april Koningsspelen

30 mei MEIVAKANTIE

15 t/m 18 mei KAMP!

 

 

De week van 8c

Deze week hebben we een oefentoets- IEP gemaakt. De kinderen hebben kennis kunnen maken met de eindtoets, ze hebben kunnen zien hoe de boekjes zijn opgebouwd, welke onderdelen er aan bod komen, hoe ze de antwoorden moeten invullen en waar ze op moeten letten.

De eindtoets wordt afgenomen op 17 en 18 april.

Volgende week staan er een aantal methode toetsen op de agenda: taal, topo en geschiedenis.

Succes met leren groep 8!  ( bekijk het huiswerk op de huiswerkpagina).

 

 

De week van het geld

Deze week hebben we het over geld gehad. We hebben de geldkrant gelezen en nieuwe woordclusters gemaakt. We hebben monopoly gespeeld en het over schulden en sparen gehad. Nieuwsgierig? Bekijk de foto's op de fotopagina!

Als het goed is zijn jullie deze week naar de middelbare scholen geweest om in te schrijven. Heeft u dit nog niet gedaan, u heeft hier t/m 16 maart de tijd voor.

Volgende week maken we een oefn ( IEP) toets, zodat de kinderen alvast kunnen wennen aan de vraagstelling en de opdrachten. We kijken deze toets samen na.

Het huiswerk is terug te vinden op de huiswerkpagina!

 

Weekverslag 8c

Deze week hebben alle kinderen hun advies en rapport gekregen. Jullie kunnen vanaf 5 maart aanmelden op de middelbare scholen ( keuze 1), met het schooladvies formulier.

Dinsdag hebben we voor het eerst gelezen met groep 3. Dit gaan we iedere week doen. Groep 8 ondersteunt de jongere kinderen met lezen, ze hebben allemaal een vast leesmaatje. Foto's worden dit weekend op de site geplaatst.

Dinsdag hebben we ook een leuke boksclinic gehad, nieuwsgierig naar deze les? Bekijk de foto's op de foto pagina.

We hebben deze week weer veel nieuwe dingen geleerd en samengewerkt. Zo hebben we nieuwe lees duo's, we hebben het over de olympische winterspelen gehad, we hebben een les gehad over bedreigde diersoorten, de 80- jarige oorlog, Romeinse getallen en we hebben geleerd wat een samengesteld werkwoord is. Bekijk het fotoalbum: de week van 8c!

 

Weekverslag 8c

Het was een kort weekje voor de kinderen. Na 2 dagen vrij te zijn geweest hebben ze keihard gewerkt. We hebben thema 5 van taal afgerond, de kinderen krijgen een huiswerk boekje mee naar huis en dinsdag staat er een toets op de agenda.

Donderdag hebben we weer gewerkt aan ons handvaardigheid project: piraten. De jongens zijn gaan zagen en timmeren, hun zwaarden kunnen volgende week geverfd worden. De meiden hebben het spandoek en de vlaggen afgemaakt.

We zijn deze week weer naar de bieb geweest. Alle kinderen hebben een nieuw boek kunnen lenen. Deze week waren de laatste boekbesprekingen, de kinderen gaan nu beginnen aan hun werkstuk en spreekbeurt voor het 2e rapport.

Vrijdag stond de toets woordenschat ( thema 5) op de agenda. De kinderen krijgen hun toets weer mee naar huis met hun cijfer.

 

LET OP: Het streetdance toernooi is verzet naar 21 februari

De oudergesprekken starten12 februari

19 februari: schoolfoto!

 

 

Hello februari!

Maandag zijn we naar de kinderboerderij geweest voor een les over de levende zee. We hebben van alles geleerd over zeedieren uit nederland. De kinderen hebben zelfs dieren mogen vast houden. Nieuwsgierig naar deze les? De foto's staan al online!

Dinsdag hebben we een enorm leuke meiden ( maar ook jongens) middag gehad. De kinderen hebben elkaar beter leren kennen, zodat we beter kunnen samen werken en spelen tijdens de gymlessen.

Deze week hebben we al in nieuwe instructie groepjes gewerkt voor bijvoorbeeld begrijpendlezen. Na de cito toetsen zijn de kinderen in nieuwe groepjes ingedeeld. Het samenwerkend leren gaat erg goed in groep 8.

Donderdag hebben we een piraten middag gehad. De jongens zijn aan het zagen en timmeren gegaan, om mooie zwaarden te maken. Fuliker heeft zijn teken skills toegepast op vlaggen en spandoeken. De meiden zijn deze gaan inkleuren en hebben piraten blikken gemaakt. Nieuwsgierig naar deze handvaardigheid les? Bekijk de foto's dit weekend op de site!

Vrijdag was het weer WOORDHUIS- DAG! De kinderen hebben diverse woordspelletjes met elkaar gespeeld. Volgende week vrijdag is de toets. De foto's van het woordhuis uurtje komen dit weekend online!

De huiswerkklas op vrijdag start tegenwoordig om 12:45 uur, zodat de kinderen meer tijd hebben om zich rustig om te kleden en nog even wat te eten rond 12:30 uur.

U heeft deze week een uitnodiging ontvangen voor de oudergesprekken. De gesprekken duren dit keer 20 minuten, omdat de kinderen naast hun rapport, ook hun advies krijgen.

 

De toetsen zitten er op!

Spannend , spannend, spannend... De toetsen zitten erop, op naar het VO- advies.

De kinderen hebben keihard gewerkt, daarom zijn de kinderen deze week: HUISWERKVRIJ!

In de week van 12 februari vinden de oudergesprekken plaats. We zijn deze week op bezoek geweest bij de Calvijn Business school ( bekijk de foto's op onze foto pagina ).

Cito weken

Deze week zijn we gestart met de cito toetsen. De kinderen hebben het goed gedaan, op naar volgende week! Naast het laatste deel van werkwoord spelling, staat volgende week in het teken van rekenen. We maken deel 2, 3, 4 en een tempo toets.

Zet hem op groep 8!

Belangrijk: Maandag 22 januari gaan we naar de bieb, vrijdag 26 januari gaan we weer op bezoek bij een middelbare school en op maandag 29 januari gaan we naar de kinderboerderij voor een les over de " Levende zee". In de week van 12 februari zijn de advies gesprekken.

 

Happy new year!

Aller eerst de beste wensen, we zijn weer goed van start gegaan in het nieuwe jaar. Dit moest ook wel want komende week staan de cito toetsen op de agenda! Dit weekend krijgen de kinderen 3 korte taken mee om nog even te oefenen: rekenen, spelling+ werkwoorden en begrijpend lezen. Op tijd naar bed en goed ontbijten is belangrijk. Zet hem op groep 8, jullie kunnen het!

Na de M8 toetsen volgen de advies gesprekken, u ontvangt hier een uitnodiging voor. Tijdens de advies gesprekken bespreken we ook het rapport van de kinderen.

Deze week zijn we gestart met de streetdance trainingen. Het thema is piraten! Op woensdag 14 februari dansen we in het Zuidplein theater.

Donderdag hebben we de laatste les meidenvenijn gehad. De meiden hebben hun persoonlijke boekje en sleutelhanger mee naar huis genomen. De jongens hebben aan hun werkstuk gewerkt en een teken opdracht gemaakt. Vanaf volgende week zit iedereen gewoon weer in de klas op donderdag middag. De resultaten van de lessen meidenvenijn worden besproken tijdens de oudergesprekken.

 

Kerstweek

De laatste week voor de kerstvakantie is de leukste! Oefenen voor het optreden, een kerstfilm, kerst- crea en natuurlijk het kerstdiner!

Nieuwsgierig naar ons kerst feestje? Bekijk de foto's op de foto pagina. 

Ik wens jullie fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling toe!

 

 

De week van groep 8!

Maandag zijn we gestart met een dik pak sneeuw. Lastig voor de juffen en meester om thuis te komen, maar wat hadden we een pret op het schoolplein!

Dinsdag waren de kinderen vrij, omdat alle juffen en meesters hebben gestaakt!

Woensdag zijn we er weer tegen aan gegaan. Rekenen, taal, spelling en aardrijkskunde. Voor aardrijkskunde zijn we bezig geweest met de herhaling en hebben we geoefend voor topografie. De kinderen hebben de hele week de tijd gehad om een online proeftoets te maken. Maandag staat de echte toets op de agenda.

Donderdag hebben we een nieuwsbegrip toets gemaakt. We hebben geleerd wat een bevolkings piramide is en zijn weer gaan herhalen voor spelling en taal. Volgende week worden deze twee vakken namelijk getoetst. De jongens hebben hun schaatsen afgemaakt en hebben houten kerst huisjes ontworpen. De meiden hebben weer een lesblok meidenvenijn afgerond.

Vrijdag hebben we een toets woordenschat gemaakt en daarmee thema 4 afgesloten. Het huiswerk staat weer in de agenda en dit weekend worden de foto's op de site geplaatst.

Volgende week hebben we een korte, maar leuke week:

- Maandag: VO- scholenmarkt

- Donderdag: film kijken en kerstkaarten maken ( 12 uur vrij). 17:00 uur kerstdiner en optreden!

Vrijdag zijn de kinderen vrij en start de KERSTVAKANTIE!

Bekijk het huiswerk op de huiswerkpagina van groep 8c.

 

 

 

Van Sint naar Kerst...

Maandag hebben we een bijzondere les in de klas gehad. We hebben een politiek spel gespeeld en uiteindelijk mogen er 4 kinderen gaan debatteren tegen andere scholen.

Dinsdag hebben we een super gezellige ochtend gehad. De kinderen hebben prachtige surprises voor elkaar gemaakt en mooie gedichten, mijn complimenten. Ook is de Sint nog even op bezoek geweest.

Woensdag stond in het teken van Kerst. De kerstboom staat al, de klas is versierd en we hebben cd'tjes versierd om in de boom te hangen.

Naast de reguliere lessen hebben we weer een proeftoets gemaakt.

Tijdens de les meiden venijn hebben de meiden kennis gemaakt met verschillende rollen. We hebben kennis gemaakt met hun eigenschappen en toneelstukjes gespeeld. Het was erg leerzaam.

Nieuwsgierig naar onze week?

Bekijk het fotoalbum!

 

Hij komt, hij komt!

Vandaag hebben de kinderen hun surprise moeten inleveren, want dinsdag komt Sinterklaas op school en vieren wij feest! In groep 8 maken de kinderen een surprise en gedicht voor elkaar. Natuurlijk komt de Sint ook even bij ons langs in de klas.

Dinsdag zijn we wezen schaatsen. Het was koud, maar heel erg gezellig. De kinderen mochten dit jaar voor 3e keer mee en waren dus echte profs op het ijs!

Donderdag zijn we gestart met de lessen meidenvenijn. De meiden zijn begonnen in hun persoonlijke werkboekje, we hebben een kringgesprek gehad en de sleutelhangers zijn uigedeeld. De jongens zijn tijdens deze les begonnen aan hun werkstuk en hebben een stoere teken- opdracht gekregen. Daarnaast hebben we pepernoten gebakken met de hele klas.

Vrijdag zijn we op bezoek geweest bij het Montfort en Zuiderpark college. De kinderen hebben hier lessen gevolgd en een rondleiding gekregen.

Taal was weer pittig deze week. We hebben het gehad over de bedrijvende en lijdende zin, het wederkerend voornaamwoord en we hebben een zakelijke brief geschreven. De kinderen krijgen een herhaal les mee naar huis, om dit weekend extra te oefenen.

Nieuwsgierig naar de week van groep 8?

Bekijk de foto's in het fotoalbum!

 

Deze week in groep 8...

Deze week zijn we op bezoek geweest bij HUGO DE GROOT. De kinderen hebben een dansles, natuur les en natuurkunde les gehad. De foto's worden dit weekend in het fotoalbum geplaatst. Alle kinderen hebben een HUGo informatie tasje mee naar huis gekregen.

We hebben deze week lootjes getrokken. We gaan surprises voor elkaar maken en een gedicht schrijven.

Naast alle leuke dingen is er natuurlijk ook keihard gewerkt. We zijn aan de slag gegaan met gemiddelde berekenen, bijvoeglijk gebruikte voltooid deelwoorden, we hebben het gehad over gezonde voeding, de verkeersles ging over voorrang en we hebben weer veel nieuwe woordjes geleerd.

Volgende week dinsdag gaan we schaatsen ( met de bus) en volgende week vrijdag gaan we op bezoek bij Montfort en het Zuiderpark college. We gaan die dag met de fiets. Kinderen met een eigen fiets mogen deze mee brengen.

 

Op bezoek bij de middelbare school!

Deze week zijn we op bezoek geweest bij een middelbare school ( Slinge). Hier hebben de kinderen diverse lessen gekregen: wiskunde, nederlands en natuur. Daarnaast hebben we een kijkje genomen in de school en gegeten in de aula.

Volgende week dinsdag gaan we naar Hugo de groot.

Nieusgierig naar ons eerste bezoek? Dit weekend worden de foto's weer geplaatst.

 

10-11

Deze week hebben de voortgangsgesprekken plaats gevonden. De kinderen hebben de VO- gids meegekregen en weten waar ze nog aan moeten werken voor de belangrijke toetsweek in januari! Vanaf volgende week gaan we middelbare scholen bezoeken, het komt allemaal steeds dichterbij!

Deze week hebben de kinderen een extra oefenboekje spelling mee gekregen. Zo kunnen de kinderen thuis extra oefenen.

We hebben deze week het spel met onze woord- eend gespeeld. Nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Bekijk de foto's op de fotopagina. Volgende week vrijdag is de eindtoets woordenschat.

Er staan volgende week meer toetsen op de agenda:

Maandag: toets Engels, Donderdag: toets rekenen+ taal, Vrijdag: toets woordenschat.

We herhalen en oefenen veel in de klas, de kinderen kunnen thuis hun werk leren en extra oefenen in de herhaal- werkboekjes.

Tijdens de handvaardigheid les zijn we actief geweest voor stichting jarige job. Deze stichting zet zich in voor kinderen die hun eigen verjaardag niet kunnen vieren. Ieder kind verdient een verjaardagsfeestje en wij wilden laten zien dat we achter dit initiatief staan. Groep 8 maakt mooie knutsels binnen het thema: FEEST! Er komt op beide locaties een thema tafel ( foto's van de les worden dit weekend online gezet).

Deze week stonden Abdelhanin en Manal in de krant! Ook deze foto's worden online gezet en alle kinderen krijgen de krant mee naar huis. Goed gedaan Abdel en Manal!

 

 

3-11

Deze week zijn we gestart aan het thema winter. De kinderen hebben geschilderd en leuke winter wonderland potjes gemaakt ( foto's komen dit weekend op de foto pagina).

Rekenen was best pittig deze week. We hebben het gehad over inhoudsmaten en oppervlakte. Dit moeten we veel gaan herhalen en extra voor oefenen.

De nieuwe methode voor taal, spelling en woordenschat is erg leuk! Zo maken we iedere woensdag een luister- spreek of schrijfles. De kinderen werken alleen of samen aan een leuke opdracht.

Donderdag hebben we een leuke muziekles gehad. De kinderen hebben een eigen liedje geschreven op een bekende melodie. Dit weekend worden de foto's op de website geplaatst.

Volgende week starten we met de oudergesprekken, u heeft hier een DIGIDUIf over ontvangen met een rooster.

 

 

27-10

We hebben alweer een drukke week achter de rug, zo na de herfstvakantie!

Donderdag zijn we naar het Filmfestival geweest. De kinderen hebben eigen filmpje op groot scherm gezien.

We zijn al de hele week met een nieuw project bezig. We praten over de verschillen tussen meisjes en jongens, ruzie hebben, complimentjes geven, je buitengesloten voelen, roddelen en vriendengroepen.

De eerste afspraken met de middelbare scholen zijn gemaakt. Zo gaan we in november naar Slinge en op 1 december bezoeken wij het Zuiderpark college en Montfort.

Dit weekend plaats ik de foto's weer online!

 

HERFSTVAKANTIE

De eerste vakantie gaat alweer van start. De kinderen hebben hard gewerkt de eerste periode en weten waar ze nog extra voor moeten oefenen. Er komen weer vakantie werkboekjes mee naar huis. De kinderen gaan de onderdelen van rekenen en spelling die tot nu toe aanbod zijn gekomen in deze boekjes herhalen. Het is belangrijk dat de kinderen blijven lezen in de vakantie. Ze vergroten zo hun woordenschat en verbeteren hun leesniveau. De werkboekjes worden dinsdag na de vakantie besproken. Maandag 23 oktober zijn de kinderen namelijk nog vrij.

We hebben een gezellige week achter de rug. We zijn volop bezig geweest met het thema gruwelijk eng. We zijn naar de griezelbieb geweest, we hebben een boekenmarkt gehad, we hebben een gruwelijk enge groepsposter gemaakt en als aflsuiting hebben we een griezelfilm gekeken.

De foto's staan op de fotopagina...

Ik wens jullie een fijne herfstvakantie!

 

Week 7

Deze week stond de opening van de kinderboekenweek op de agenda, GRUWELIJK ENG! Groep 8 heeft dit tot in de puntjes voorbereid. Als ware monsters hebben zij de boekenweek geopend en wat waren ze goeddd!! Ik was stiekem best wel een beetje trots op ze. De kinderen, ouders en leerkrachten hebben genoten van hun optreden, goed gedaan groep 8! Volgende week maandag gaan we naar de griezelbieb en volgende week donderdag gaan we naar de boekenmarkt. De kinderen mogen geld meenemen en alle ouders zijn welkom vanaf 15:00 uur. Donderdag middag kijken we een griezelfilm in de klas en dan start de herfstvakantie alweer...

Volgende week staat in het teken van herhaling. Ook worden er wat toetsen afgenomen. Succes met leren groep 8!

Bekijk de foto's van deze week in het fotoalbum.

 

Week 6

Deze week hebben we rekenen blok 1 afgesloten met een grote toets. De kinderen hebben veel geoefend en hard gewerkt, toch bleken sommige opdrachten toch nog wel lastig te zijn. We moeten vooral extra gaan oefenen voor het berekenen van de oppervlakte van een woonkamer of badkamer. Daarbij moeten we een plattegrond kunnen aflezen en de lengte en breedte kunnen bepalen. MAandag starten we met blok 2.

Woensdag zijn we in de taalles aan de slag gegaan met een hoorspel. De kinderen hebben in groepjes wat voorbereid en gepresenteerd aan de klas.

De linoleum opdracht si af en de stempels zijn gedrukt. Nieuwsgierig naar het eind resultaat?

Bekijk de foto's in het fotoalbum.

Op 5 oktober zijn de kinderen vrij, omdat de leerkachten staken. Op 4 oktober ( 8:15 uur) bent u van harte welkom te komen kijken naar de opening van de kinderboekenweek

Week 5

De week zit er weer op! Wat we allemaal gedaan hebben?! Alleen maar leuke dingen en we hebben weer veel geleerd ( met elkaar en van elkaar)! De kinderen hebben weer nieuwe spellings woordjes geoefend en we zijn gestart met het bijvoeglijk gebruikt voltooiddeelwoord. Dit is best pittig, maar het gaat al goed! In de rekenles zijn we bezig geweest met grafieken, we hebben breuken bij elkaar opgeteld en we hebben gewerkt met kaarten en schaal. Weet u wat 1:50 betekend? De kinderen kunnen het jullie precies uitleggen!

Donderdag hebben we weer aan  de linoleum opdracht gewerkt, volgende week kunnen we eindelijk de stempel drukken. Het werken met de guts was best zwaar, maar de resultaten zijn prachtig!

Vrijdag is de dag van het woordhuis. De kinderen zijn in tweetallen of groepjes aan de slag gegaan met herhalings spelletjes. De synoniemen, antoniemen, betekenissen, woordtrappen en hele clusters.

We hebben geoefend voor ons kinderboekenweek optreden. De kinderen gaan als monsters de boekenweek openen met een optreden, dansje en liedje! Komt u kijken? Het thema is: GRUWELIJK ENG!

We hebben fietsles gehad in het park. Hoe dat is gegaan?

Bekijk de foto's in het foto album....

 

 

Week 4

Week 4, de week van herhaling! Iedere 4e week gaan we in groep 8 herhalen. Zowel voor spelling, als taal, woordenschat, ak en geschiedenis. Zo zijn er ook al wat toetsen afgenomen en er staan volge de week 2 toetsen op de agenda! We hebben een boomstam in de klas, de kinderen hebben een debat gevoerd en we hebben met Linoleum, carbon en gutsen gewerkt!

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze fotopagina! 

 

Week 3

De derde week zit erop en de eerste toetsen zijn alweer afgenomen. Zo hebben de kinderen al een topografie toets gemaakt ( allemaal voldoende, goed gedaan!) en een taaltoets. We zijn weer druk bezig geweest met de woorden van deze week, volgende week gaan we een hele week herhalen. De tutor lessen rekenen zijn deze week ook gestart. Dit jaar mogen Urvelisha, Shivika, Abdelhanin, Michanty, Lordina en Viyonse naar de tutoren. 4x in de week volgen zij hier extra reken lessen. We hebben een leuke handvaardigheid les gehad. De kinderen hebben een schets gemaakt ter voorbereiding op ons linoleum project van volgende week! De kinderen gaan aan de slag met een guts en carbon... Zij kunnen hier zelf vast meer over vertellen thuis!

Het huiswerk is weer terug te vinden op de huiswerk pagina...

 

Start!

We zijn weer gestart! We zijn al 2 weken onderweg en we hebben al veel nieuwe dingen geleerd ( contaminaties, plaatsen in de wereld, een betoog schrijven, nieuwe woorden) en leuke dingen gedaan ( muziekles, een voorlichting voor de ouders, werken met ons nieuwe woordhuis en een kunstwerk maken).

Nieuwsgierig?

De foto's komen dit weekend online!

 

 

 

Terug

Krabbendijkestraat 243

3086 LR Rotterdam

010-4803552

info@nulloverdeslinge.nl