Groep 7c

Groep 7c

Deze week in 7c...
 
We hebben deze week veel herhaling gemaakt van taal en spelling. Volgende week maken we de toetsen van Blok 3!
 
Dit hebben de kinderen geleerd in blok 3 van taal:
- Thema woorden
- Bezittelijke voornaamwoorden
- Hoofd- en bijzinnen
- Het lijdend voorwerp
- Leenwoorden
 
Dit moeten we weten voor de toets spelling:
- Klankvaste werkwoorden v.t ( let op de dubbele t en dubbele d!)
- Kra ( de B die klinkt als P)
- Thee  ( de TH die klinkt als T)
- Autootje  ( oo/ o, verkleinwoordjes)
 
Deze week hadden we de laatste muziek les, super leuk dat er zoveel ouders zijn gekomen. De moeders mochten gezellig mee dansen en hebben naar de muziek presentaties van de kinderen gekeken. We hebben de meestes verrast met een afscheidscadeautje.
 
We hebben tijdens de crea- middag Kerst getimmerd. De kinderen hebben op steigerhout een kerstfiguur gemaakt. Nieuwsgierig? Bekijk de foto's op de site!
 
Volgende week donderdag zijn de kinderen om 12:00 uur vrij. 's Avonds is het kerstdiner. Alle kinderen mogen weer wat lekkers maken!
 
 
 
 
Vloggers op bezoek!
 
Wauw, wat een leuke dag was het vandaag. De vloggers kwamen op bezoek voor de workshop en meet & greet! De kinderen hebben vragen mogen stellen, ze hebben een handtekening op een bal, shirt en zelfs op hun schoenen laten zetten! We hebben leuke foto's gemaakt en taart gegeten! Nogmaals, gefeliciteerd met de eerste plaats van de cito woordenschat challenge... Knap gedaan jongens!!
 
 
Woensdag hebben we Sinterklaar gevierd met hele mooie surprises! En donderdag hebben we de klas alweer helemaal kerst versierd! Volgende week is de laatste muziek les en u mag komen kijken...
 
Donderdag 13 december 14:30- 15:00 uur!
 
 
Aankomde week SINTERKLAAS!
 
Maandag 3 december: Inleveren surprise! 
We maken een mooi gedicht voor elkaar, een leuke suprise en kopen een cadeautje van 5 euro.
 
 
Activiteiten week
 
Wauw, wat een toffe week... vol leuke uitstapjes!
 
- Opening bieb
- Schaaten
- Theather
- Stage
- Adventure city, klimmen
 
We hebben veel geleerd en gezien. We zijn lekker sportief bezig geweest en hebben ook nog leuke boekbesprekingen van elkaar gezien. Wat hebben de kinderen die al geweest zijn dit goed gedaan! Complimenten.....
 
Op de fotopagina kunt u de foto's van alle uitstapjes en de boekbesprekingen bekijken. Het huiswerk staat weer op de huiswerk pagina!
 
 
 
 
16 november
 
We hebben deze week de laatste les van rekenen uit blok 2 gemaakt, volgende week maandag maken we de TOETS! We hebben van alles geleerd over oppervlakte, cijferen, inhoud, breuken en grafieken.
 
Bij spelling zijn we druk bezig met de VT.
 
Stam+ te(n) of stam+ de(n) mogen we nu niet meer vergeten en over het Kofschip kunnen we inmiddels dromen.....
 
We hebben weer een begrijpend lezen toets gemaakt! De kinderen hebben een O, V, RV of G gehad. Ze hebben hard gewerkt en het gaat steeds beter.
 
De taalles van woensdag was wel een heel bijzondere. We hebben het gehad over conflict gesprekken. De kinderen hebben verschillende conflicten na gespeeld en we hebben geleerd hoe we in zo'n situatie het beste kunnen reageren en problemen kunnen oplossen...
 
De muziekles deze week was een feestje! De kinderen hebben hun eigen muziek geproduceerd! Nieuwsgierig naar deze les? 
 
Bekijk de foto's op de site!
 
 
9 november
 
Deze week was het lekker fit week. We hebben een leuke gymles gehad en we hebben van alles geleerd over gezond eten! Het huiswerk is weer terug te vinden op de huiswerkpagina. Nieuwsgierig naar de week van 7c? Bekijk de foto's op de foto- pagina! Volgende week starten de voortgangsgesprekken. Het is fijn als uw kind aanwezig is bij het gesprek.
 
De vertaalcirkel 
 
Op school werken wij bij het vak rekenen met de vertaalcirkel. Groep 7 kan dit al heel goed!
 
 
 
 
 
 
2 november
 
Na een heerlijke herfstvakantie zijn we weer van start! Het gaat goed met de woordenschatvlog. We stonden even achter, maar nu staan we weer boevnaan met 800 stemmen. Probeer zoveel mogelijk stemmen van nieuwe mensen te regelen, zodat we eerste blijven staan!
 
We hebben deze week een filmpje opgenomen van onze rekenles om jullie een kijkje te laten nemen in de klas. De kinderen laten jullie zien hoe de vertaalcirkel werkt. Een rekenopgave kun je makkelijker voor jezelf maken door hem te vertalen in een  toneelstukje, te werken met materiaal, een kale som te maken, de getallenlijn te gebruiken of het uit te tekenen. Groep 7 kan al heel goed met deze vertaalcirkel werken!
 
Donderdag hebben we een super leuke muziekles gehad. We hebben alles geleerd over geluid! Nieuwsgierig naar de les? Bekijk de foto's op de fotopagina.
 
Volgende week dinsdag gaan we schaatsen. De kinderen moeten een lunchpakket en handschoenen meenemen.
 
 
 
HERFSTVAKANTIE
 
Deze week zijn de kinderen druk bezig geweest met hun vlog. We zijn wezen flyeren en hebben overal zoveel mogelijk stemmen weten te verzamelen. U kunt tot 31 oktober iedere 24 uur opnieuw stemmen. Op 2 november horen we wie er gewonnen heeft!
 
Woensdag was de laatste les van de schooltuin, de kinderen hebben goudsbloemzalf gemaakt. Nieuwsgierig naar deze les? De foto's staan op de site! Op de terug weg hebben we meteen een rondje boerderij gedaan, ook deze foto's staan al online.
 
Vrijdag hebben de kinderen een extra vrije dag en start de herfstvakantie. In groep 7 krijgen de kinderen altijd een werkboekje mee voor in de vakantie, om de belangrijke onderdelen te oefenen en herhalen. De maandag na de vakantie moeten ze dit boekje weer meenemen. Deze week zijn het reken- en spellings taken.
 
In hun boekje staan ook diverse links om online te oefenen voor begrijpendlezen, rekenen en spelling.
 
TIP: Iedere dag 15 minuten lezen!
 
Ik wens jullie een fijne herfstvakantie toe.
 
 
 
 
WEEK 7
 
De week begon goed met een uitstapje naar de SKVR in Rotterdam centrum! Hier hebben de kinderen leren acteren en filmen. De link van het filmpje is terug te vinden in uw mailbox. De juf had ook nog een verrassing op de terug weg ( ons geheimpje), maar de papa's en mama's mogen het wel weten hoor! ;)
 
We hebben de kinderenboekenweek afgesloten met vriendschapsopdrachten en spelltjes in het speellokaal en zijn het thema Halloween gestart in de klas! Daarnaast zijn de kinderen uiteraard druk bezig geweest met rekenen, taal, spelling, nieuwsbegrip, woordenschat en estafette! We hebben van alles geleerd over cijferend rekenen, procenten, kommagetallen, breuken en verhoudingen. We hebben het gehad over woorden met een C. Je schrijft een C maar je hoort vaak een S of een K! Best lastig! Nieuwsbegrip gaat steeds beter. We kunnen al goed voorspellen, waardoor we de vragen steeds makkelijker kunnen maken.
 
Groep 7 gaat mee doen aan de woordenschat challenge van de cito woordenschat week. We gaan een vlog opnemen en moeten hierbij 5 dingen uit onze stad noemen en een nieuw Nederlands woord bedenken. Als de vlog af is, plaatsen we deze op www.woordenschatvlog.nl en dan moeten we zoveel mogelijk stemmen zien te verzamelen! De kinderen maken kans op een meet & greet met 2 heel bekende vloggers en krijgen dan een workshop.
 
 
 
 
WEEK 6
 
Wat was het leuk deze week! Veel geleerd en veel leuke activiteiten. De kinderen van groep 7 hebben een spetterend optreden gegeven voor de hele school ( bekijk de aftermovie), we zijn naar de bokenmarkt geweest, we hebben een vriendschapsposter gemaakt en we hebben de eerste rekentoets gemaakt. De kinderen hebben de toets heel goed gemaakt, goed gedaan groep 7!!
 
- Bekijk de foto's op de fotopagina...
 
 
Week 5
 
Deze week is groep 7 gestart met de voorbereidingen voor de opening van de kinderboekenweek. Groep 7 gaat namelijk een spetterende opening verzorgen! Komt u op woensdag 3 oktober naar uw kind kijken? U bent om 8:15 uur van harte welkom!
 
We hebben deze week weer gewerkt met de vertaalcirkel. De kinderen hebben in groepjes aan een rekensom gewerkt. Ze hebben de som uitergewerkt op de getallenlijn, in een verhaaltje, met materialen of nagespeeld in een toneelstukje. Nieuwsgierig naar deze les? Bekijk de foto's op de site!
 
Uiteraard zijn we weer druk bezig geweest met woorden in de weer. Vrijdag hebben we de week afgesloten met een woordhuisdag. De winnaar van deze week is.....
 
We hebben voor het eerst een toets op de chromebooks gemaakt. De kinderen konden na de toets meteen op het bord kijken wat voor cijfer ze hadden, welke vragen ze goed hadden gemaakt en wat er de volgende keer beter kan.
 
Belabgrijke data:
- 3 oktober: opening kinderboekenweek+ schooltuin
- 8 oktober: uitstapje + bieb
 
 
 
Week 4
 
De kinderen hebben weer hard gewerkt deze week. Van pizza bakken, tot een sportdag, rekenen met geld, werkwoorden, hunebedden en verkeerstekens. Het is deze week allemaal gepasseerd. De aftermovie van de schooltuin en de sportdag heeft u vast al op de site gezien. Bekijk de foto's van de rekenenles ( rekenen met geld) op de fotopagina!
 
Volgende week maandag gaan we weer naar de bieb, vergeet de boeken van thuis niet!
 
Belangrijke data:
- 24 september Bieb
- 3 oktober Schooltuin
- 8 oktober Uitstapje culturele activiteit
 
De winnaar van het woordspel deze week was: NABIL!
GEFELICITEERD Nabil, goed gedaan...
 
 
 
Maandag is groep 7c naar de SCHOOLTUIN geweest en het was wel een erg leuke les dit keer!
 
We hebben pizza's gemaakt en bloemen geplukt!
 
Bekijk de aftermovie HIER!

 

Week 3

Maandag zijn we weer naar de bieb geweest en hebben alle kinderen ook weer een boek voor thuis kunnen lenen. De tutorlessen rekenen zijn weer gestart en we zijn volop bezig geweest met nieuwe woorden! Deze week hebben we veel samen gewerkt tijdens de AK les. De kinderen hebben samen topografie geoefend, want volgende week is er een toets! Woensdag waren de kinderen een dagje vrij, omdat alle juffen en meesters hebben gestaakt. Donderdag hebben we een leuke bieb activiteit gehad, we hebben tijdens de handvaardigheid les pennenbakken gemaakt en we hebben een interessante les geschiedenis gehad. Weet u wie Otzi is? De kinderen kunnen u er alles over vertellen! Vrijdag was het uiteraard WOORDHUIS dag... We hebben alle woordjes van blok 1 herhaald in de vorm van spelletjes, de kinderen hebben samen geoefend en we hebben afgesloten met de WOORDEEND! Wie het spel van deze week heeft gewonnen??? Bekijk de foto's op de fotopagina!

We hadden deze week 2 winnaars.. Er wordt dit weekend week een aftermovie van 7c geplaatst.

 

Week 2

Deze week is er weer hard gewerkt in groep 7. We hebben de nieuwe chromebooks uitgeprobeerd en een klassikale eind quiz gespeeld via het bord. De kinderen zijn weer met woorden in de weer geweest en we hebben van alles geleerd over tijdsverschil. 

De winnaar van het woordspel van deze week was JAMIE!!!

Goed gedaan jongen! 

We hebben deze week aandacht besteed aan pesten en vriendschappen, omdat dit soms best lastig blijkt te zijn. We zullen hier regelmatig op terug komen in de klas. Hoe ga je met elkaar om? Hoe kun je je grens aangeven en op welke manier kunnen we samen voor een goede sfeer in de groep zorgen....

Het huiswerk is terug te vinden op de huiswerkpagina. De foto's staan er ook al op! 

 

Week 1

We hebben een gezellige en leerzame eerste week achter de rug.

Kennismaken, de klas ontdekken, samen werken en weer fijn leren. We hebben al veel leuke lessen gehad en nieuwe dingen ontdekt.

Zo heeft groep 7 hun eerste les Engels gehad, ze hebben leren tellen in het Engels en we weten nu hoe je jezelf voostelt. 

Woensdag zijn we naar de kinderbeorderij geweest voor een les over bijen. Hier hebben we van alles geleerd over het bijenvolk en honing. 

Groep 7 is al druk met woorden in de weer geweest en hebben een eigen woordmapje, waar ze iedere dag in kunnen oefenen. De hele week worden er leuke woordspelltjes georganiseerd in de klas en iedere vrijdag is het WOORDHUISDAG! De kinderen herhalen deze dag wat ze de hele week geleerd hebben door samen spelletjes te spelen met de materialen uit het woordhuis. Denk aan een quiz, het antoniemen of synoniemen spel of woord- dobbelen.

Bent u nieuwsgierig naar de week van groep 7c? Dit weekend worden de foto's van de lessen op de fotopagina geplaatst.

Terug

Krabbendijkestraat 243

3086 LR Rotterdam

010-4803552

info@nulloverdeslinge.nl